Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
yanyoky

|
Zaslal: 27.03.2009, 11:04 hod Předmět: První noc s interferonem masakr |
|
|
nazdarek lidičky,už jsem tu dlouho nebyl.Tak nejdřív k biopsii moje zkušenost je celkem v pohodě,šlo to rychle akorat to píchnutí bylo dost intenzívní.A ted k tomu včerejšku,horečka dobry 39,8 s tím jsem počítal,bolesti kloubů taky.Celou noc jsem ale nemohl usnout a ke všemu se mi z toho ticha či co,začali nejdřív dělat sluchový a pak i vizualní halucinace.Usnul jsem až kolem půlšestý rano,totalně vyčerpany a vyděšený.Těd po probuzení krom šílenýho bušení ve spáncích a bolesti hlavy jsem relativně v pohodě,jsem hodně zesláblý,ale bez vidin,příšerně mě to vyděsilo.Máte někdo podobnou zkušenost nebo to není moc normální a radši bych se měl poradit s doktorem,mam strach že mi pak léčbu ukončí a to nechci.Zkusim to jak bude probíhat příští týden,ale už ted mam z toho vítr.Zatím se tu mějte lidičky Honza. _________________ yan |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bobila1
|
Zaslal: 27.03.2009, 11:22 hod Předmět: |
|
|
Neboj sa to je len prva injekcia, ostatne budu v pohode a telo si zvykne na interferon |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Petr Site Admin
|
Zaslal: 27.03.2009, 11:54 hod Předmět: |
|
|
Já jsem halucinace neměl, ale pokud jsi nemohl spát tak to může být důsledek únavy. Hodně pij a snaž se pravidelně odpočívat. Příště by to mělo mělo být trochu lepší. Já měl po první injekci zimnici s takovou třesavkou, že jsem se nemohl ani pořádně vysmrkat, protože jsem se nemohl trefit nosem do kapesníku
Ale další byly o poznání snesitelnější.
Petr |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jíťa

|
Zaslal: 27.03.2009, 16:10 hod Předmět: |
|
|
Ahoj, tak já měla po první injekci zimnici a teplotu 38,2. Další 2 injekce úplně bez teplot, jen trocha bolesti hlavy a únava. Se spaním teda problém mám- noce koukám do tmy a ráno nemůžu vylízt z pelechu jak jsem unavená a rozlámaná. Právě jsem si píchla injekci č.4, tak jsem zvědavá co mě čeká  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: 29.03.2009, 21:43 hod Předmět: |
|
|
Díky za ůtěchu,těším se teda na další to zas bude mela.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Evka Anonymní
|
Zaslal: 01.04.2009, 10:41 hod Předmět: |
|
|
Ahoj, nevím, jaké zkušenosti mají ostatní, ale můj lékař mi na případnou horečku povolil Paralen. Tu sice nemívám , ale párkrát mě po injekci pořádně bolela hlava a na tu to pomohlo. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jackman
|
Zaslal: 01.04.2009, 11:49 hod Předmět: to Evka |
|
|
Ono to s těmi léky je velmi individuální. Já jsem si třeba vzal Panadol a dost hustě jsem se osypal. Inertní pro mě byl šumivý Aspirin C (ten lepší od Bayera). Když si vzpomenu na tu svoji první třesavku, tak jsem měl děsný problém se v noci s prominutím "vyčůrat". To bylo "dívadlo" !! Váš Jackman |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bobila1
|
Zaslal: 01.04.2009, 13:27 hod Předmět: |
|
|
Otázka pre Petra: Je možné brať IBALGIN pri liečbe pegintronom? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Petr Site Admin
|
Zaslal: 01.04.2009, 14:37 hod Předmět: |
|
|
Bobila1 napsal: | Otázka pre Petra: Je možné brať IBALGIN pri liečbe pegintronom? |
Já myslím že Ibalgin (Ibuprofen) se s interferonem netluče. Neslyšel jsem o tom, že by to byl problém a myslím že i já jsem si ho párkrát dal.
Petr |
|
Návrat nahoru |
|
 |
nicmoc
|
Zaslal: 01.04.2009, 15:59 hod Předmět: |
|
|
prvni injekce byla urcite nejhorsi fyzicky. Jak jde cas tak se pridavaji dalsi "radosti"..Co mne nezabije to mne posili.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bobila1
|
Zaslal: 01.04.2009, 16:23 hod Předmět: |
|
|
Otázka či IBALGIN-IBUPROFEN nie je veľmi škodlivý na pečeň |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Petr Site Admin
|
Zaslal: 01.04.2009, 17:04 hod Předmět: |
|
|
Bobila1 napsal: | Otázka či IBALGIN-IBUPROFEN nie je veľmi škodlivý na pečeň |
Řekl bych že není příliš škodlivý. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mrqa
|
Zaslal: 02.04.2009, 18:20 hod Předmět: |
|
|
Me doktor doporucil si pred prvni injekci vzit 2 paraleny a 1 ibuprofen. To se mi zdalo celkem hodne, takze jsem si dala jen ten ibuprofen s tim, ze pokud bude horecka nebo neco, tak se vezmu i paralen. Nastesti jsem nemela skoro zadne vedlejsi ucinky. Takze pri druhe injekci jsem si dala jen paralen a potom uz nic, protoze to nebylo treba.
Takze Ibuprofen se muze, me ho aspon doktor doporucil. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
em
|
Zaslal: 02.04.2009, 20:50 hod Předmět: |
|
|
Radil jsem se se svou doktorkou (primářka v Krči) o ibalginu a podobných lécích jelikož je často používám (vyhřezlá ploténka).Na játra to dobré není
ale nedělá z toho vědu.Mám je prý klidně jíst dál akorát je dobré tento
druh léků co nejčastěji střídat.To platí samozřejmě pro dlouhodobé užívání.Dále je nutné je vydatně zapíjet,poškozují žaludeční stěny. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Hanulík Anonymní
|
Zaslal: 02.04.2009, 20:57 hod Předmět: |
|
|
S manželem máme za sebou už 16 pichulí (z celkových 48) Primář infekčního oddělení nám hned na začátku léčby doporučil asi dvě hodiny před každou injekcí sníst každý 2 paraleny. Předejdeme tím údajně případné horečce, ale i ostatním stavům podobným chřipce (bolesti svalů a kloubů). Dodržujeme to, jenom asi 2x jsem měla zvýšenou teplotu 37 st. C. Po první injekci mě bolela docela hlava, aby bylo to spíše tím, že jsme leželi v nemocnici, každou hodinu jsme měřili teplotu a čekali, jaké příznaky popisované v námi přečtené brožuře se objeví. Prošlo to celkem v klidu. Kromě toho, že občas bývám celou sobotu (po páteční večerní injekci) celkem k nepoužití (sice mě nic nebolí, ale jsem bez chuti do života a bez nálady), tak se to s jarem začíná lepšit. Ovšem první měsíce jsme měli opuchlá víčka, bolavý nos, prasklinky na rukách i nohách. I já jsem chodila spát v rukavicích a ponožkách, protože jsem na noc mazala silnou vrstvu krému. Ještě teď mi bývá dost zima (hlavně přes den). A to jsem před zahájením léčby celou zimu seděla v kanclu v krátkých rukávech. Teď v dlouhých rukávech plus svetr nato. Nejhorší je ale to svědění po celém těle a změna psychiky. Všechno mě hned vyvede z míry. Ale snažím se vydržet. Nevím, jakou jsme měli viremii na začátku léčby (asi jsem to v tom množství informací nepostřehla), ale dle telefonického hovoru s ošetřující lékařkou byly po 12 týdnech hodnoty pod měřitelnou hranici, tak pořád věřím, že to dobře dopadne. Držím všem palečky, přeju pevné nervy a piště svoje postřehy, rady a zkušenosti.
Ještě jednou touto cestou děkuji Petrovi za tyto stránky. Od doby, kdy jsem je objevila chodím na fórum téměř denně a hodně mi to pomáhá. Hanulík |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|