|
|
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
Zaslal: 24.10.2007, 20:47 hod Předmět: Rozhodla sa pre liečbu. |
|
|
Tak som tu znova. Moja mamka-o ktorej som vám písala asi pred mesiacom sa dnes rozhodla: skúsi liečbu. Nebudú jej robiť biopsiu pečene ale pôjdu rovno na interferon (ak to schváli "vrchnosť" v Bratislave). Normálny byrokratický postup... Ale hlavne, že nemusí ísť na tú biopsiu. Tá ju strašila, asi by sa na to vykašlala. Ale dnes sa predsa po debate s jedným odborníkom rozhodla, že sa bude liečiť interferonom. Má strach akurát z vedľajších účinkov. Ako je to napríklad s hmotnosťou? Veľa pacientov vraj rapídne priberie, iní zas chudnú. Jej by prírastok hmotnosti neprospel... Už teraz má nadváhu a vzhľadom na svoj zdravotný stav je ťažké s tým niečo robiť. A čo iné vedľajšie účinky? Podeľte sa o vlastné skúsenosti. Ďakujem!
Alexandra |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Petr Site Admin
|
Zaslal: 25.10.2007, 23:16 hod Předmět: |
|
|
Ahoj Alexandro,
maminka se tedy rozhodla bojovat a to je mi sympatické. Já do toho šel taky Co se týká vedlejších účinků, podívej se na články o léčbě na těchto stránkách a prolistuj i tohle fórum. Ale každý reaguje na léčbu jinak a nedá se to odhadnout předem.
Během léčby člověk obvykle zhubne (5%-10% své váhy). Léky způsobují mimo jiné nevolnost a nechuť k jídlu atd. Nemyslím si, že by někdo běhém léčby přibral. Ale je potřeba počítat s tím, že po vysazení léků se tělo vrátí zpátky na původní váhu a PAK by mohl i přibrat (něco jako jojo efekt při různých hubnoucích dietách). Takže pokud má tvoje maminka problém s nadváhou, ohlídej ji až bude končit léčbu. Já jsem během léčby zhubl opravdu hodně, a po jejím ukončení jsem začal hodně cvičit aby se mi ta nová kila neukládala v sádle. Nicméně tohle jsou už relativně příjemné starosti které přijdou až za rok.
Tak ať se daří!
Petr |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|