|
|
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Hanka
|
Zaslal: 08.03.2017, 08:30 hod Předmět: harvoni |
|
|
Ahoj, chtěla bych konečně po 15ti letech absolvovat léčbu. Kam se mohu obrátit aby mi nebyl nasazen interferon ale právě harvoni. Poraďte prosím. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Petr Site Admin
|
Zaslal: 08.03.2017, 14:47 hod Předmět: |
|
|
Ahoj,
obrať se na některé z léčebných center:
http://www.virova-hepatitida.cz/lecebna-centra
Poslední informace kterou mám byla taková, že Harvoni můžou předepisovat pouze tato centra a pouze pacientům, u kterých to jejich zdravotní satv vyžaduje. Ostatním pacientům je doporučováno vyčkat, až bude bezinterferonová léčba dostupná všem.
Snad to bude brzy.
Petr |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Karel Anonymní
|
Zaslal: 08.03.2017, 16:30 hod Předmět: |
|
|
Ahoj.
Mohu potvrdit, že léčbu lékem Harvoni předepisují specializovaná pracoviště a pouze v případě, že nepřipadá v úvahu léčba standartním způsobem. Vše musí schválit vzhledem k ceně léku zdravotní pojišťovna. Lék jsem užíval a už po měsíci užívání jsem byl negativní. Nejsou žádné vedlejší účinky, bere se jedna tableta denně. Celkem tři balení po 28 tabletách. Téměř 100% účinost. Ale asi to ještě nějakou dobu nebude pro všechny  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Baruš Anonymní
|
Zaslal: 10.03.2017, 12:01 hod Předmět: |
|
|
Karel napsal: | Ahoj.
Mohu potvrdit, že léčbu lékem Harvoni předepisují specializovaná pracoviště a pouze v případě, že nepřipadá v úvahu léčba standartním způsobem. Vše musí schválit vzhledem k ceně léku zdravotní pojišťovna. Lék jsem užíval a už po měsíci užívání jsem byl negativní. Nejsou žádné vedlejší účinky, bere se jedna tableta denně. Celkem tři balení po 28 tabletách. Téměř 100% účinost. Ale asi to ještě nějakou dobu nebude pro všechny  |
Zdravím , já jsem četla studii o Harvoni a byl tam problém u dost pacientů se srdíčkem . V některých případech infarkt a v některých i úmrtí . Lékaři zatím neví čím to je. Nechci nikoho strašit , ale je dobré vědět pro a proti . |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Petr Site Admin
|
Zaslal: 10.03.2017, 15:17 hod Předmět: |
|
|
Baruš napsal: | Zdravím , já jsem četla studii o Harvoni a byl tam problém u dost pacientů se srdíčkem . V některých případech infarkt a v některých i úmrtí . Lékaři zatím neví čím to je. Nechci nikoho strašit , ale je dobré vědět pro a proti . |
Baruš, můžeš být konkrétnější?
V příbalovém letáku je informace, že Harvoni se nemá užívat souběžně s amiodaronem, což je preparát na úpravu srdečního rytmu. Varování na toto téma vydalo v roce 2015 i FDA (to je americký úřad kontroly léčiv) https://www.fda.gov/Drugs/DrugSafety/ucm439484.htm
Jedná se tedy o riziko, které vzniká při souběžním užívání Harvoni s amiodaronem.
Máš na mysli toto, nebo jde o něco nového?
Petr |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Karel Anonymní
|
Zaslal: 10.03.2017, 19:30 hod Předmět: |
|
|
Vzhledem k tomu, že jsem harvoni užíval, mám i příbalový leták. Jsou tam vyjmenovány např.tyto léky jako amiodaron, tenofoviz, digoxin, dabigatran, tipranaviz. Je tam psáno, že je to hlavně z důvodu snížení účinků léku harvoni. Třeba třezalku jsem měl také zakázanou. Beru léky na tlak a nepociťoval jsem ani neměl žádné obtíže při užívání.
PS: Příbalový leták je dost obsáhlý, takže jsem uvedl z něho jen pár řádků. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: 30.03.2017, 19:15 hod Předmět: |
|
|
Vážení. Před 18 léty mi byla zjištěna hepatitídaC. Celou dobu jsem odmítala léčbu interferonem. Minulý týden jsem začala s nabídnutou léčbou Exviera + Viekirax( tablety) Nemám žádné vedlejší potíže, léčba potrvá pouze 3 měsíce.Problémy s úhradou léčby s pojištˇovnou nebyly. Zítra jdu na první krevní odběry. Věřím, že léčba bude úspěšná. Zdravím Lubika |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Hanka
|
Zaslal: 05.04.2017, 11:56 hod Předmět: |
|
|
https://medsforsale.net/order-harvoni-online-cs.html co si o tom myslíte? Jinak jsem byla v motole abych se informovala o dostupnosti léčby, kde mi bylo sděleno, že není problém s pojišťovnou, ale s nemocnicí jako takovou, která léčbu neschválí. Samosebou si j mohu zaplatit, pak problém není. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Petr Site Admin
|
Zaslal: 05.04.2017, 14:23 hod Předmět: |
|
|
Hanka napsal: | https://medsforsale.net/order-harvoni-online-cs.html co si o tom myslíte? Jinak jsem byla v motole abych se informovala o dostupnosti léčby, kde mi bylo sděleno, že není problém s pojišťovnou, ale s nemocnicí jako takovou, která léčbu neschválí. Samosebou si j mohu zaplatit, pak problém není. |
V těch administrativních záležitostech se bohužel nevyznám. Nerozumím tomu, že léčbu neschválí nemocnice, pokud to zdravotní pojišťovna proplatí. Ale je možné, že v té nemocnici mají nějaké limity a zkusil bych to prostě jinde. Pokud jsi z Prahy, tak je těch možností více - viz zde:
http://www.virova-hepatitida.cz/praha
Zmíněný web nefunguje - předpokládám, že šlo o prodej léků přes internet, což nepovažuji za vhodnou cestu. Věřím, že bezinterferonová léčba bude brzy dostupná bez problémů. Česká hepatologická společnost vydala v březnu nové doporučené postupy. Interferonová léčba je zde zmíněna pouze okrajově, je dnes považována za použitelnou pouze ve speciálních případech. Proto je vhodné s léčbou počkat, až bude nová léčba dostupná. Ti, jejichž zdravotní stav vyžaduje okamžitou léčbu, by měli mít na bezinterferonovou léčbu nárok již dnes.
Petr |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|